Monday, March 17, 2008

Drugovi i drugarice

Možda je trebalo da se rodim kao muško. Mada, ne verujem, ipak mi se više svidja ovako...
Činjenica je da imam mnogo više drugova nego drugarica. U stvari, drugarice u pravom smislu te reči (tu podrazumevam ženske osobe, bliske i od poverenja, a sa kojima nisam u srodstvu) mogla bih da nabrojim na prste jedne ruke. Sa njima mogu o "ženskim problemima", osećanjima i muškim zadnjicama, sa njima mogu u šoping bez prigovora ili na trač partiju. Ma sa njima mogu sve i obožavam ih! Za razliku od njih, veliki broj ženskih osoba u mom okruženju su fenserke, alapače, kokoške... ma ono, ribice što bi se reklo. Ne odgovara to meni, nemam sa njima o čemu da pričam, a zaista nisam u stanju da pola sata hvalim nečije zlatne patike ili boju kose, do granice preterivanja...
Ma da se razumemo, muški nisu ništa mnogo bolji. Oni su još veće tračare od žena, imaju bolestan smisao za humor i neke gadne navike. Ali sve to tolerišem, jer se sa grupom muških sa kojima se družim fenomenalno slažem, i što je najlepše svi poštuju što sam žensko, a opet me tretiraju kao "ortaka". Nekad čak i preteraju u tome (dešavalo mi se da me drug "prijateljski" odalami po ramenu...), a drugi pa koriste priliku da flertuju... Pitala me je jedna koleginica pre neki dan kako izlazim na kraj u društvu njih 5 ortaka na fakultetu. Odgovor je prost, slušaju me!:))) A i svi ostali me slušaju, šta ću, izgleda da imam dara da budem menadžer...:)
U stvari kad razmislim bolje, nema nikakve veze kog su mi pola prijatelji. To što trenutno ima više muških je igra slučaja. Bitno je da sam te sreće da poznajem ljude sa kojima mogu sa zadovoljstvom da provodim vreme i uživam u razgovorima, smehu i zajedničkim trenucima... Pozdrav za sve njih, da ne nabrajam, mogla bih nekog nenamerno preskočiti!

Sunday, March 16, 2008

Nemačka inteligencija

Izuzetno inteligentni i obavešteni tvorci plakata za zabranu pušenja u Nemačkoj, znali su da na našim prostorima postoji rok grupa čiji naziv znači isto što i rauchen verboten, ali su malo omašili grupu... Toliko o Nemcima...:)